Εσείς τι ξέρετε για το Gouda;

gouda cheese-blog-post

Εσείς τι ξέρετε για το Gouda;

Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Ολλανδίας, το τυρί Gouda (Χάουντα στα Ολλανδικά και όχι Γκούντα όπως συνηθίζεται να προφέρεται στην Ελλάδα).

Η Ολλανδία φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα και το τυρί Gouda ανήκει στα πιο φημισμένα της τυριά. Πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα κίτρινα τυριά! Το τυρί αυτό προέρχεται από την ομώνυμη πόλη την οποία την συναντάμε για πρώτη φορά να αναφέρεται σε κείμενα του 1139.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν την αγορά του τυριού στην Gouda στις 14 Απριλίου και πέρα αυτού κάθε Πέμπτη έως τα μέσα Σεπτέμβρη.

Αγοραπωλησίες τυριού, παραδοσιακές στολές και πολλά άλλα που μπορεί να δει και να κάνει κανείς σε αυτήν την όμορφη και γραφική πόλη μπορεί κανείς να τα δει στις ιστοσελίδες https://welcometogouda.com/cheese/gouda-kaasmarkt και https://www.goudakaasstad.nl/english/cheese-capital/.

Το άρθρο με τις πληροφορίες και έξοχες φωτογραφίες το οποίο σας κοινοποιούμε εδώ είναι από την όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα iTravelling.

Αφήστε μου τις σκέψεις σας εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *