Για Eμένα

Λίγα Λόγια για Μένα

marios-simos-photo

Ονομάζομαι Μάριος Σίμος και τα ολλανδικά, όπως τα ελληνικά, είναι οι μητρικές μου γλώσσες.

Επίσης, σε άριστο επίπεδο γνωρίζω γερμανικά και αγγλικά. 

Στην Ολλανδία, όπου σπούδασα και έζησα για 10 περίπου χρόνια, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά και να κατανοήσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα κατά τη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας. Η επιθυμία μου να συνεισφέρω πρακτικά σε αυτήν τους την προσπάθεια με οδήγησε στο να παρακολουθήσω εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ολοκλήρωναν το παιδαγωγικό μου υπόβαθρο και τις διδακτικές μου πρακτικές. Έχοντας, λοιπόν, αυτόν τον προσανατολισμό, και ταυτόχρονα με την εντατική ενασχόληση και μελέτη της ολλανδικής γλώσσας, ολοκλήρωσα ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικό πρόγραμμα (ΑΣΠΑΙΤΕ), σεμιναριακές καταρτίσεις σχετικές με τη διδασκαλία ενηλίκων, καθώς και μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες. 

Στόχος μου, λοιπόν, είναι η ουσιαστική από πλευράς μου βοήθεια στην εκμάθηση της ολλανδικής γλώσσας, και στην κατανόηση του πολιτισμού της χώρας, μέσα από επικαιροποιημένες παιδαγωγικές πρακτικές και σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Σας περιμένω λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί την αξία και το γλωσσικό πλούτο της Ολλανδίας. Μιας χώρας που πιθανά θα θέλετε να επισκεφτείτε ή να σπουδάσετε ή ακόμα να ζήσετε και να εργαστείτε εκεί!